• Στη διάθεσή σας για ερωτήσεις
  (+30) 22990 40504
 • Ώρες Λειτουργίας
  Δευτ. - Παρ. 06.00 - 16.00
  Σάβ. 06.00 - 14.00
  Κυριακή Κλειστά
 • Στείλτε μας E-Mail
  nasosnic@otenet.gr

Μείγματα και Βελτιωτικά Χωμάτων

Μείγματα Χωμάτων για ειδικές χρήσεις, όπως :

Γκαζόν – Ζαρτινιέρες – Θερμοκήπια – Μείγματα για μεταφυτεύσεις Φυτωρίων

Οι συνδυασμοί των παραπάνω υλικών σε συγκεκριμένες δοσολογίες, μας δίνουν το ιδανικό υπέδαφος για οποιοδήποτε είδος φυτών και καλλιεργειών (ταρατσόκηπους, γκαζόν, γλάστρες λαχανόκηπους κ.α.).


Ακοσκίνιστο Χώμα
Το ακοσκίνιστο χώμα στη μορφή που το παίρνουμε από τη φύση, ιδιαίτερα γόνιμο, κατάλληλο για την πλήρωση των κήπων.

Άμμος Ποταμού

Φυσική πλυμένη άμμος από ποτάμι. Εξασφαλίζει την κατάλληλη υγρασία και βελτιώνει τη δομή του εδαφικού μείγματος.

 Ελαφρόπετρα

Φυσικό ελαφροβαρές πορώδες υλικό, που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τον αερισμό, τη διατήρηση της ιδανικής υγρασίας, καθώς και την αποστράγγιση της ρίζας των φυτών. Πλεονεκτεί στο να διατηρεί αναλλοίωτη τη δομή του κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ιδανικό για ταρατσόκηπους, ζαρτινιέρες, γλάστρες κτλ. Διατίθεται σε διάφορες κοκκομετρίες, σε συνάρτηση με τις ανάγκες των ειδικών εφαρμογών.

Τύρφη

Είναι 100% φυσικό και οικολογικό προϊόν. Βοηθά στη λίπανση, στην ανάπτυξη και το σωστό αερισμό του ριζικού συστήματος. Μειώνει την κατανάλωση νερού λόγω της μεγάλης απορροφητικότητάς του. Ιδανικό για τις περισσότερες καλλιέργειες. Χρησιμοποιείται σα βάση φύτευσης για τα περισσότερα φυτά. Αδρανές υλικό, με ph ρυθμιζόμενο, ανάλογα με τον τύπο του χώματος. Κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους χώματος.

Κουρασάνι (Κεραμάλευρο)

Φυσικό προϊόν που προέρχεται από το τρίψιμο σε μορφή σκόνης κεραμιδιών. Έχει πολλαπλές χρήσεις, όπως διακοσμητικό σε διαδρόμους, κατασκευή γηπέδων τένις και στίβων. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε εδαφικά μείγματα για ταρατσόκηπους γιατί βοηθά στη γρήγορη αποστράγγιση του μείγματος και στη διατήρηση της κατάλληλης υγρασίας του.

Ζεόλιθος

Ένα ορυκτό με χίλιες χρήσιμες εφαρμογές. Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, το νερό – ακόμη κι έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις, δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος. Παράλληλα, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά πραγματοποιείται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφους, εξουδετερώνοντας τα οξέα. Επίσης, βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας, ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη. Ακόμη, με τη χρήση του ζεόλιθου παρατηρήθηκε μείωση στη χρήση λιπασμάτων κατά 56% – 100% και στη χρήση ύδατος άρδευσης κατά 33% – 67%. Αποτράπηκε επίσης η έκπλυση επιβλαβών ουσιών από το χερσαίο στο υδάτινο περιβάλλον, μειώθηκε ο ευτροφισμός των υδάτων και προστατεύτηκε η ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.

 

Περλίτης

Φυσικό ελαφροβαρές ορυκτό πέτρωμα, που παρέχει ιδανική αναλογία αέρα και νερού στη ριζόσφαιρα και βοηθά στην καλή αφομοίωση των συστατικών του χώματος.

 

Κοκκοφοίνικας

Είναι 100% από φυτικές ίνες καρύδας και άρα 100% οικολογικό. Έχει αποδειχθεί ως το καλύτερο μέσο φύτευσης λαχανικών, λουλουδιών και δενδρυλλίων. Η σύστασή του διευκολύνει την ανάπτυξη των ριζών και την επαρκή οξυγόνωση του υπεδάφους. Χωρίς μύκητες και μικρόβια, καθίσταται ασφαλές και για οικιακή χρήση. Επιπλέον, έχει τις κάτωθι ιδιότητες:

 • Είναι μαλακό, επιτρέποντας την ανάπτυξη ριζών.
 • Είναι φυσικό λίπασμα.
 • Μειώνει την κατανάλωση νερού λόγω της μεγάλης απορροφητικότητάς του.
 • Συγκρατεί υγρασία μέχρι και 9 φορές το μέγεθός του.
 • Έχει ιδανικό για τα φυτά PH (5.8 – 6.5).

 

 
 
 
Όλα μας τα προϊόντα διατίθενται σε όλες τις συσκευασίες (Σάκοι-Big Bag, Σακουλάκια)
 
Πραγματοποιούνται αποστολές σε όλη τη χώρα

Αφοσίωση στη μεταφορά και εμπορία αδρανών υλικών

Κλειστε ενα ραντεβου